Viden og værktøjer

Udvalgte bevillinger og initiativer Helsefonden har støttet
  • Forskning
    Helsefonden har støttet forskningsprojektet ”Når skæbnen er mod os” med 400.000 kr. som gennemføres af Nykøbing F. Sygehus. Projektet er en klassisk social medicinsk undersøgelse af ulighed i sundhed.
  • Øvrige
    Institution
    Udviklingshæmmedes Landsforbunds
    Brugerindflydelse handler om basale menneskelige rettigheder som ligeværd, respekt og lige muligheder. I de seneste årtier har vi bevæget os væk fra at se brugerne af det sociale system som (passive) klienter, til at se dem som borgere, der skal inddrages aktivt i at udvikle de sociale tilbud. Brugerne bliver hørt i langt højere grad end tidligere, og begreber som empowerment, inklusion og deltagelse vinder frem.
  • Øvrige
    Institution
    Socialt Udviklingscenter SUS
    Et lettere liv - Helsefonden støtter ny metode til at bryde den sociale arv Helsefondens bestyrelse har valgt at indgå et samarbejde med Helsingør Kommune og Lejre Kommune om at bryde den negative sociale arv.
  • Forskning
    Halvdelen af den voksne befolkning lever med en eller flere kroniske sygdomme, og 60 års epidemiologisk forskning har vist, at halvdelen af disse sygdomme kunne undgås ved ændret sundhedsadfærd; og enkelte kroniske sygdomme, som i dag er almindelige, ville blive sjældne. Med den tiltagende belastning af behandlersystemet, står det nu klart, at forskning i forebyggelse må blive et væsentligt led i forskningsstrategien over de næste år.
  • Øvrige
    I Børn, Unge & Sorg opfatter vi Helsefonden som vores fadder. Uden Helsefonden havde vi ikke kunnet hjælpe tusinder af børn og unge op til 28 år med alvorligt syge forældre/søskende – eller som har mistet forældre/søskende.